وظایف یک مشاور املاک

1401/02/07
0 نظر

وظایف یک مشاور املاک

یک کارگزار یا مشاور در املاک و مستغلات شخصی است که نماینده فروشندگان یا خریداران می باشد. اگرچه ممکن است. مشاوران معمولا تحت پوشش یک کارگزار مجاز، به عنوان نماینده مشتریان کار می کنند اما ممکن است به صورت مستقل نیز فعالیت کنند. کارگزاران از طرف دولت مجوز دارند که در خصوص قرارداد های خرید و فروش اقدام به مذاکره کنند و استناد لازم برای عقد قرارداد را بررسی نمیاندکه در جلوتر به صورت تخصصی در مورد بررسی مدارک خواهیم پرداخت.

مشاوران املاک به چهار دسته تقسیم می شوند

1_ مشاوران فروش

اگر فردی تصمیم فروش ملکی را داشته باشد با مراجعه به مشاوران املاک، بازاریابی و فروش ملک به عهده مشاور فروش می باشد.

2_مشاوران خرید

اگر فردی تصمیم خرید ملکی را داشته باشد وظیفه مشاور خرید است که در جستجوی ملک مورد نظر مشتری اقدام نماید.

3_مشاور دو طرفه

مشاور دو طرفه یه خریدار و فروشنده به صورت همزمان مشاوره می دهد به عبارتی دیگر فروشنده و خریدار در کنار هم برای معامله به مشاور مراجعه می کنند.

4_ کارگزاران معاملات

کارگزاران نیز مشاور خرید و فروش هستند با این تفاوت که این کمک ها برای خرید یا فروش ملک به صورت اسناد قانونی می باشند و یک توافق نامه بین خریدار و فروشنده امضا میشود.

ویژگی های یک مشاور خوب

یکی از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی یک شاور خوب رعایت اخلاق است که شامل: صداقت، رازداری، عدالت و …. مشود. مشاور باید بی طرف و عادل باشد تا معامله به صورت برد_برد به سرانجام برسد. از تحریک کردن طرفین باید بپرهیزد، زمان را مدیریت کند و از بحث های طولانی و بی سرانجام جلوگیری نمابد.

وظایف یک مشاور

احراز سمت و هویت دو طرف معامله

از وظایف مشاور املاک بررسی هویت طرفین است چرا که برخی افراد در قالب وکیل، ولی و …. اقدام به کلاهبرداری می کنند پس احراز هویت باید انجام شود.
در مرحله بعدی باید کارت ملی و شناسنامه با شخص مورد مطابقت قرارگیرد که ایا مدارک مورد نظر برای شخص است یا خیر. ممکن است چهره در شناسنامه یا کارت ملی واضح نباشد یا به مرور زمان به علت بالاتر رفتن سن چهره ها متفاوت باشد پس نیاز است که مدارک دیگری از شخص درخواست گردد، تطبیق داده شود وکپی تمامی مدارک باید به امضا و اثرانگشت صاحب مدارک برسد.
یک مشاور باید اهلیت دو طرفه معامله را مورد بررسی قرار دهد .( اهلیت یعنی توانایی قانونی شخص برای انجام امور حقوقی )
اگر سن شخص بسیار زیاد یا کم است یکی از بستگان بسیار نزدیکش در هنگام عقد قرارداد بعنوان شاهد حضور داشته باشد یا اگر بی سواد است یکی از نزدیکانش برای خواندن مفاد قرارداد در هنگام عقد قرارداد حضور داشته باشد.
اگر فرد وکیل است باید تمامی مدارک وکالت نامه مورد بررسی قرار گیرد یا اگر وصی است باید وصیت نامه رسمی باشد در غیر این صورت باید توسط دادگاه تایید گردد.
اگر فروشنده وراث باشند باید گواهی انحصار وراثت دریافت گردد.
از دیگر وظایف مشاور املاک بررسی ملک مورد معامله است .مشاور باید بررسی کند که ملک سند رسمی مالکیت دارد؟ سند مالکیت باید صحیح و فاقد هرگونه قلم خوردگی باشد. اگر سند دارای قلم خوردگی بود باید در قسمت توضیحات قید و مهر و امضا داشته باشد. باید سند مالکیت با موقعیت مکانی ملک تطبیق داشته باشد.
نوع کاربری (مسکونی، اداری، تجاری، فضای سبز و …) باید مشخص شده باشد.پایان کار ساختمان مطالعه و بررسی شود که در چه سالی صادر شده و آیا ملک مورد معامله مطابق پروانه احداث است یا خیر؟
اگر مورد معامله اپارتمان است باید صورت مجلس تفکیکی دریافت شود و با سند مالکیت تطبیق داده شود. باید وضعیت ملک مشخص شود که ایا ملک در تصرف شخص سومی است یا خیر؟ اگر دست شخص سومی است باید اصل اجاره نامه از فروشنده دریافت شود. حتما باید مشاعات ساختمان مورد بررسی قرارگیرد. تمامی مطالبات بالا اعم از مشاعات،نوع کاربری ملک، پایان کار و …. باید در هنگام عقد قرارداد قید شوند به امضا و اثرانگشت طرفین برسد.